Certified Supervisor and Coach of Leaders and Executives -examination®, CSLE

2024-2026

Koulutus on tarkoitettu eri ammattialojen johtamis- ja esihenkilötyössä työskenteleville henkilöille. Koulutus on erinomaista johtajakoulutusta sisältäen myös ns. klassisen työnohjaajakoulutuksen ja erikoistumisen johtamistyön ohjaamiseen ja valmennukseen. Aikaisempaa ohjauskokemusta ei edellytetä. Koulutus on Suomen työnohjaajat ry:n koulutussuositusten mukainen.

KOULUTUKSEN TAVOITE:

Koulutuksen viitekehys on monitieteinen. Koulutuksen hyväksytysti suorittanut saa CSLE® -nimikkeen käyttöönsä ja voi hakea   Suomen työnohjaajat ry:n sekä Johdon työnohjaajat ry:n jäsenyyttä. Koulutus antaa valmiudet toimia  itsenäisenä työnohjaajana/coachina ja johdon työnohjaajana yksilö-ja ryhmätyönohjauksessa ja työyhteisöjen kanssa. Opintoja voi  myöhemmin jatkaa suorittamalla Master-CSLE®- , Master-CCS® -(kriisivalmentaja/-sovittelija) ja Master-TSC® (alan kouluttaja)-pätevyyden.

KOULUTUKSEN RAKENNE, LAAJUUS JA PÄÄTEEMAT:

Koulutuksessa on yhteensä 26  lähiopetuspäivää, jotka toteutetaan pääsääntöisesti kahden päivän jaksoissa kahden vuoden aikana lähi-ja etäopetuksena. Ohjelma sisältää teoriaseminaarit harjoituksineen, etä- ja verkko-opiskelua ja koulutustyönohjauksen 50 h. sekä työnohjaajana, johdontyönohjaajana/coachina toimimista 80 h sekä diplomityön.. Pääteemat painottuvat työnohjauksen/coachingin  perusteoriaan ja käytänteisiin, johtamiseen, johtajuuteen, , ohjaustoiminnan vaikuttavuuteen ja tarpeellisuuteen, yksilön elämänkulun psykososiaalisiin aspekteihin, ryhmädynamiikan hyödyntämiseen ja SUED-ja FABULA-mallien käyttöön. Lisäksi  käsitellään työyhteisöjen kriisitilanteita ja niiden ratkaisuja.

KOULUTTAJAT:

Vastuukouluttajana toimii MARITA PAUNONEN-ILMONEN (väitellyt työnohjauksen vaikuttavuudesta) prof.(emer.) Ph.D; R.N; M.Ed; ET.psykoterapeutti; Master-CSLE® ja muita asiantuntija-opettajia.. Kaikilla opettajillamme on työnohjausalan monialakoulutukset ja opettajalta vaadittava pedagoginen koulutus  sekä alan julkaisu-ja tutkimustoimintaa pitkän käytännön ohjauskokemuksen lisäksi. Koulutuksessa on laatukriteereihin perustava  arviointiprosessi.

KOULUTUSPAIKAT JA ALOITUSAJAT:

HELSINKI, Arkadiank. 21 A 10 Aloitus 25.-26.9.2024 ja syksyn  muut lähiopetukset loka/marras- ja joulukuussa. Muista koulutusprosessin ajoista vastuukouluttaja informoi hakijaa.

HAKU JA LISÄINFO:

Hakuaika on jatkuva. Hakemuksiin tarvitaan CV, kirjoitelma itsestäsi ja haastattelu,näistä vastuukouluttaja ottaa yhteyden hakijaan. Sued Management Oy; 050-68897; www.suedmanagement.fimarita@suedmanagement.fi

KOULUTUKSEN HINTA:

Koulutuksen kokonaishinta on 4300 EUR+Alv.24%, laskutus tapahtuu lukukausittain (5 lukukautta) Hintaan sisältyy opetus, oppimateriaalit, koulutustyönohjaus ja ohjauksen ohjaus.

Oppikirja Paunonen-Ilmonen & Heinonen (2020) Hyvän johtamisen ainekset  johdon ja  esimiesten työnohjauksesta, hinta 49,50€ sis ALV ja nimikesuojauksen maksu 150 EUR (Alv 0%) tulevat koulutusmaksun lisäksi.